dinsdag 30 juli 2013

Inner beauty - Verliefdheid

Vlinders in je buik, onhandig zijn bij je crush, telkens aan hem denken… Typische kenmerken van verliefdheid.. Maar wat is verliefdheid eigenlijk precies? En kan je zelf kiezen op wie je verliefd raakt?

Er zijn talloze onderzoeken gedaan naar verliefdheid. Wetenschappers hebben ontdekt dat verliefd zijn GEEN emotie is zoals bijvoorbeeld boos en blij. Want als je boos bent heb je daar vaak een reden ervoor, maar bij verliefdheid niet. Daarom is het tot de dag van vandaag nog steeds niet bekend waarom mensen precies op bepaalde personen verliefd worden.


Symptomen van verliefdheid zijn bij mannen en vrouwen hetzelfde. Een aantal voorbeelden ervan zijn: vrolijkheid, hyperactiviteit  en bij sommigen zelfs niet kunnen slapen. Deze symptomen worden veroorzaakt door allerlei stoffen zoals adrenaline, dopamine en endorfine. Van adrenaline wordt je hyperactief en van dopamine wordt je heel vrolijk. Endorfine is ook een stofje waar je heel blij van wordt en het gevoel krijgt alsof je in ‘de zevende hemel’ bent. 

Het rare hieraan is dat veel van deze stoffen ook in drugs zitten! Want van sommige drugs bijvoorbeeld pillen kan je je heel gelukkig voelen, dat komt dan door de stoffen die erin zitten. Die stoffen zijn dus hetzelfde als de stoffen die je lichaam aanmaakt(als je verliefd bent.) Aangezien drugs verslavend werkt is verliefdheid dus ook verslavend. Wanneer bijvoorbeeld je vriendje het uitmaakt doet die break-up extra pijn, want je lichaam was gewend aan die stofjes van verliefdheid. Als het net uit is voel je je natuurlijk niet gelukkig en ben je heel emotioneel, dat zijn dus de afkickverschijnselen. Zo zie je dus dat verliefdheid verslavend is.

Voor alle meiden die net een break-up hebben gehad staan hieronder handige tips om ermee om te gaan!
- Sporten! Waarom? Tijdens het sporten maakt je lichaam bepaalde stoffen aan waardoor je je veel beter voelt
- Shoppen! Ga gezellig met je moeder of je vriendinnen de stad in. Zorg er natuurlijk ervoor dat je niet TEVEEL uitgeeft.
- Afspreken met vrienden! Ga eens gezellig met je vriendinnen leuke dingen doen!
- Last but not least.. SMILE! Waarom? Omdat als je lacht maakt je lichaam automatisch stoffen aan waardoor je je beter voelt. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen!

2 opmerkingen:

  1. glimlachen, dat vind ik een goede! Het maakt jezelf blijer en anderen in je omgeving - of je wordt raar aangekeken.. dat kan ook :P

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihi, wat een leuk artikel! Verliefd zijn is heerlijk :) x

    BeantwoordenVerwijderen



blogger template by lovebird