woensdag 31 juli 2013

Tips voor make-up beginners!

Hoi allemaal,
Het leek me leuk om een artikel te schrijven voor meiden die willen beginnen met make-up of net zijn begonnen! :-).

- Huidverzorging: Investeer in goede huidverzorgingsproducten. Ik snap dat het niet zo leuk is om veel geld uit te geven aan producten, maar het is wel echt belangrijk. Koop producten die bij jou huid passen. Let goed op de foundation. Kies een foundation die met jou huidskleur matched. Test de foundation op de kaaklijn en niet op je pols want daar is je huidskleur vaak anders dan op je gezicht vooral bij de dames met een getinte tot donkere huid.

- Mascara: Er zijn talloze goede mascara's zoals die van rimmel, chanel etc. Wil je liever niet zo veel uitgeven en een budgetproof mascara? Koop dan de Essence Volume Mascara(die met roze letters.) Let er goed op dat je bij mascara niet teveel aanbrengt. Dat kan al gauw een spinnenpoot-effect geven. Heb je een lichte huid met lichte wenkbrauwen/wimpers? Ga dan voor een bruine mascara i.p.v een zwarte mascara.

- Eyeliner/oogpotlood: Vloeibare eyeliner op doen kan nog wel een beetje moeilijk zijn. Oefen hier goed mee en zorg dat je een goede eyeliner koopt. Ik zet altijd streepjes vlak bij de wimperrand. en daarna verbind ik ze. Dit werk voor mij heel goed! Oogpotlood werkt vaak wat makkelijker en geeft een natuurlijk effect. Zorg wel dat je een goed oogpotlood koopt. Ik raad het oogpotlood van Etos aan. Dat oogpotlood werkt heel goed voor mij. Is de punt van je oogpotlood bijna kapot? Gooi het dan niet weg, maar slijp het!

- Oogschaduw: Ga overdag voor natuurlijke en/of lichte kleuren zoals bruintinten, lichtroze etc. Is het avond en ga je uit? Ga dan voor wat donkerdere kleuren zoals zwart, donkerbruin etc. Die kleuren geven je een wat intensere look.

- Blush: Blush breng je vaak op de appeltjes van je wangen aan. Heb je een lichte huidskleur? Ga dan voor een lichtroze blush. Heb je een wat donkere huidskleur? Ga dan voor een oranje kleur.

- Bronzer: Bronzer kan je een gezond tintje geven. Wil je dat? Breng dan de bronzer aan vlakbij je haarlijn, je neus, je kin en je jukbeenderen. Wil je je jukbeenderen meer laten opvallen? Breng de bronzer dan aan onder je jukbeenderen. Heb je een hele lichte huidskleur? Ga dan voor een poederfoundation dat net 1 a 2 huidskleuren donkerder is dan jou huidskleur. Heb je een medium tot getinte/bruine huid ga dan gewoon voor een bronzer of gebruik dezelfde techniek voor de lichte huid. Heb je een hele donkere huid? Gebruik dan dezelfde techniek voor de lichte huidskleur.

- Wenkbrauwen: Weet je nog niet hoe je je wenkbrauwen moet epileren? Geen nood! Ik heb daar een artikel over geschreven :-). Let goed op welke kleur wenkbrauwpotlood bij jou past. Kies nooit voor een zwart wenkbrauwpotlood. Al denk je dat je hele donkere wenkbrauwen hebt, niet doen! Dat deed ik een keer en dat ziet er niet zo mooi uit. Ga voor een donkerbruin wenkbrauwpotlood. Heb je blonde wenkbrauwen? Ga dan voor een licht wenkbrauwpotlood en heb je bruine wenkbrauwen? Ga dan voor een medium tot donkerbruin wenkbrauwpotlood.

- Lipstick/lipgloss: Een goede tip is om eerst lippenbalsem aan te brengen op de lippen. Dit verzorgt je lippen en is een basis voor eventuele liptick/lipgloss. Wil je je lipper groter laten lijken? Ga dan voor een lipliner.

- Kwasten: Investeer in een paar goede kwasten zoals een foundation/concealerkwast, een oogschaduwkwast, een blending brush/kwast, een stippling kwast, een eyeliner kwast etc. Je kan kwasten bestellen op bijvoorbeeld de site: www.cherize.nl en nog talloze andere sites, maar je kan ze ook kopen in bv. de hema.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten



blogger template by lovebird