zaterdag 3 augustus 2013

Vreeme buitenlandse schoonheidsidealen.

Lange nek
De Lodneck stam in Azië liet al bij jonge meisjes 5 ringen om hun nek zetten. Als ze ouder werden kregen ze steeds een nieuwe ring.. Door de ringen werden hun schouders naar beneden gebracht en de nek dus eigenlijk uitgerekt..

Dik zijn
In een paar landen in Afrika is dik zijn een schoonheidsideaal. The bigger, the better. Hoe dikker je bent, hoe sneller je een huwelijkspartner kan vinden en hoe meer aantrekkelijker je bent zeggen ze..

Kleine voeten
Een eeuwenoude trend in China is kleine voeten. Hoe kleiner, hoe beter. Het was zelfs een traditie om bij jonge meisjes hun tenen te breken en ze dan te in te binden.. Dit was natuurlijk niet pijnloos en je kreeg er zelfs misvormde voeten er door.. Tja..

Whitening creames
Wij westerlingen willen graag een bruin, getint huidje.. Maar in Azië, Jamaica en sommige delen van Afrika zoals Senegal is het toch anders.. Daar doen ze juist alles voor een lichtere huid. Er bestaat zelfs zogeheten 'whitening creames' die beloven om je huid lichter te maken. Helaas zijn niet zoveel mensen bewust van de risico's. Je kan allerlei huidaandoeningen door de 'whitening creames' krijgen.. Zelfs kanker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten



blogger template by lovebird