maandag 28 december 2015

Top 3 beste oliën om haargroei te stimuleren.

Hoi allemaal :-)

Vandaag weer 's een blogpost over haar oliën! Persoonlijk ben ik een grote fan van all-natural oliën om haargroei te stimuleren. Om die reden heb ik een  top 3 lijstje gemaakt met mijn favoriete haar oliën :)

1. Castor olie
Castor olie is een van de beste oliën om haargroei te stimuleren. Castor olie bevat ricinol zuur en essentiële vetzuren(Omega-6) die bloedcirculatie versnellen. Doordat de bloedcirculatie versnelt zal de haargroei ook versnellen. Verder is castor olie ook geweldig voor een droge hoofdhuid  en het versterkt ook de wortels van het haar. Doordat castor olie anti-bacteriële eigenschappen bevat is het de perfecte oplossing voor infecties op de hoofdhuid aangezien castor olie micro-organismen bestrijdt. Castor olie helpt ook bij kale plekken door bv, alopecia.

2. Kokosolie
Kokosolie werd al vroeger in het oude India gebruikt. Het gebruik van kokosolie helpt om proteïne
verlies te verminderen. Kokosolie is rijk aan laurinezuur en kan makkelijk de haarschacht binnendringen. De vetzuren in koksolie binden aan het proteïne in het haar en beschermen zowel de wortels en het haar tegen breuk. Daarom is kokosolie dus ideaal als haarmasker! Meng wat kokosolie en castorolie met elkaar en hoppa daar is je perfecte do-it-yourself haarmasker!

Tip: het is wel erg belangrijk dat je de juiste 'soort' kokosolie koopt. Persoonlijk raad
ik ongeraffineerde kosolie aan(extra vierge koksolie.) Extra vierge kokosolie is gemaakt van de
persen van de verse kokosnoot en is dus vrij van chemicaliën.

3. Rozemarijn olie:
Een olie die een beetje ondergewaardeerd wordt is toch wel rozemarijn olie. Regelmatig gebruik van rozemarijn olie helpt om de follikels te stimuleren waardoor het haar langer en sterker zal groeien. Uit een onderzoek is ook gebleken dat rozemarijn olie haaruitval(premature aging) en het grijs worden vertraagt. Om deze reden wordt rozemarijn ook aangeraden voor mensen die kaalheid beginnen te tonen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten



blogger template by lovebird