zondag 20 december 2015

Het geheim tot succes.





Laatst heb ik een film gezien die ik echt met je wil delen. Namelijk, The Secret. The Secret gaat eigenlijk over het geheim tot geluk en succes. De film verteld het 'geheim' dat succesvolle filosofen zoals Plato, wetenschappers, politici al jaren kenden maar nooit vertelden. Namelijk: the Law of Attraction.

The Law of Attraction gaat simpelweg om het principe dat de mens alles zelf aantrekt in zijn leven.
Dit klinkt waarschijnlijk een beetje zweverig en vreemd, maar het gaat er eigenlijk om dat jij alles in de handen hebt. Jouw gedachtes bepalen wat jij 'krijgt' in je leven. Als jij negatief in het leven staat en negatief denkt zul je negatieve ervaringen krijgen. Als jij denkt dat je ergens in zult mislukken of falen dan zal dat waarschijnlijk ook gebeuren. Je programmeert jezelf eigenlijk tot falen.


Je moet dus niet al je energie focussen om het negatieve, maar juist het positieve.Als jij in je leven denkt aan wat je wilt en er ook echt naar streeft dan zul je het ook krijgen. Wat jij denkt ben je dus eigenlijk zelf. Om het even duidelijker te maken zal ik het 'geheime proces van visualisatie' uitleggen. Het ask-believe-receive principe:'

1. Ask(vraag)
Denk goed na over alles wat jij in je leven wilt en heb een duidelijk idee van wat jij wilt. Visualiseer
dagelijks over hoe jou leven eruit zou zijn als jij datgene zou hebben. Wees zo gedetailleerd mogelijk
en schrijf het vooral ook op. Deze film en boek verteld dat kwantumfysici zeggen dat wij het universum creëren op basis van onze aandacht en ons bewustzijn. Dus: als jij je focust op iets wat jij wilt en als het ware ervoor gaat leven dan zul je dat ook krijgen. Wat jij dolgraag wilt zal de werkelijkheid worden als jij je er maar op focust.

2. Believe(geloof)
Nu het duidelijk is wat jij wilt moet je er ook echt in geloven. Heb geen doel, maar juist een visie. Geloof dat jouw visie uiteindelijk ook echt waar zal zijn. Heb vertouwen in jezelf. Het kan heel moeilijk zijn om ergens in te geloven wat je nog niet hebt, maar dit is juist waar het omgaat. Je moet er in geloven, want als je er niet in gelooft zal het niet gebeuren. Dit proces kan lang duren, maar het is belangrijk dat je niet opgeeft. Als je opgeeft kom je eigenlijk is een vicieuze cirkel terecht van denken en opgeven en dit wil je juist voorkomen.

De meeste succesvolle en zelfverzekerde mensen hebben het vermogen om zichzelf wijs te maken
dat ze alles kun krijgen wat ze ook maar willen. Zo moet jij ook denken want dan zul je het krijgen.
Een manier om dit te doen is zoals ik al eerder zei, het succes visualiseren. Visualiseer alsof jij al
hebt bereikt wat je wilt. Hoe meer je in je succes zal geloven(bewust en uiteindelijk onbewust niveau)
hoe groter de kans is dat het ook daadwerkelijk zal gebeuren.


3. Ontvangen(receive)
Nu ben je bij de laatste stap aangekomen,het ontvangen. Wat kan helpen bij deze stap om net alsof te doen. Doe alsof je je doel al hebt bereikt en denk na welke gevoelens je erbij zou krijgen. Deze gevoelens zullen je helpen bij de motivatie om je doel te bereiken. Jij hebt alles in de handen en je kan krijgen wat je wilt als je er maar in geloofd.



Bronnen: Google

Geen opmerkingen:

Een reactie posten



blogger template by lovebird