maandag 28 december 2015

Top 3 beste oliën om haargroei te stimuleren.

Hoi allemaal :-)

Vandaag weer 's een blogpost over haar oliën! Persoonlijk ben ik een grote fan van all-natural oliën om haargroei te stimuleren. Om die reden heb ik een  top 3 lijstje gemaakt met mijn favoriete haar oliën :)

1. Castor olie
Castor olie is een van de beste oliën om haargroei te stimuleren. Castor olie bevat ricinol zuur en essentiële vetzuren(Omega-6) die bloedcirculatie versnellen. Doordat de bloedcirculatie versnelt zal de haargroei ook versnellen. Verder is castor olie ook geweldig voor een droge hoofdhuid  en het versterkt ook de wortels van het haar. Doordat castor olie anti-bacteriële eigenschappen bevat is het de perfecte oplossing voor infecties op de hoofdhuid aangezien castor olie micro-organismen bestrijdt. Castor olie helpt ook bij kale plekken door bv, alopecia.

2. Kokosolie
Kokosolie werd al vroeger in het oude India gebruikt. Het gebruik van kokosolie helpt om proteïne
verlies te verminderen. Kokosolie is rijk aan laurinezuur en kan makkelijk de haarschacht binnendringen. De vetzuren in koksolie binden aan het proteïne in het haar en beschermen zowel de wortels en het haar tegen breuk. Daarom is kokosolie dus ideaal als haarmasker! Meng wat kokosolie en castorolie met elkaar en hoppa daar is je perfecte do-it-yourself haarmasker!

Tip: het is wel erg belangrijk dat je de juiste 'soort' kokosolie koopt. Persoonlijk raad
ik ongeraffineerde kosolie aan(extra vierge koksolie.) Extra vierge kokosolie is gemaakt van de
persen van de verse kokosnoot en is dus vrij van chemicaliën.

3. Rozemarijn olie:
Een olie die een beetje ondergewaardeerd wordt is toch wel rozemarijn olie. Regelmatig gebruik van rozemarijn olie helpt om de follikels te stimuleren waardoor het haar langer en sterker zal groeien. Uit een onderzoek is ook gebleken dat rozemarijn olie haaruitval(premature aging) en het grijs worden vertraagt. Om deze reden wordt rozemarijn ook aangeraden voor mensen die kaalheid beginnen te tonen.


zondag 27 december 2015

Whitening teeth with charcoal..?- ENGLISH REVIEW.

Hello :)'

Today i'm writing a review about the Beverly Hills Formula Perfect White Black Toothpaste. I bought this toothpaste about 3 months ago and I used it everyday. When I first heard about this toothpaste I was very excited but it turns out my expectations weren't very realistic..

This toothpaste promises whiter teeth and the removal of coffee-,tea- and wine stains. It also promises to remove the bacteria that cause bad breath. This toothpaste contains 0,31% of sodium fluoride(1400 ppm F) and this should ensure that your teeth stay strong and healthy.



What I immediately noticed about this toothpaste is the color. This color is pitch black, but while
brushing the teeth it changes to a gray-white foam. What's also very interesting is that this toothpaste
contains charcoal(hence the black color..). Charcoal is ideal for absorbing tannin stains.
Tannin stains are caused by drinking tea, coffee and wine. Smoking is also one of the culprits. This causes a yellow glow over the tooth surface.

On the toothpaste box it dsays that you are supposes to see a difference after 6 minutes. This is
not true it all. I even didn't see a difference after two weeks! I began to see a difference after 1.5 month and it wasn't very impressive. My teeth look a tad whiter, but i'm still not satisfied.
If I compare this product with other whitening toothpastes then it is one of the best though. To be fair I haven't come across a whitening toothpaste that really does its job.


Pro's:
- Teeth are a tad whiter after 1 to 2 months.
- Fresh mint taste after brushing.
- Teeth feel instantly clean.

Cons:
- Does not do what it says on the toothpaste (after 5 minutes difference in color.)
- Takes a long time before you see a small improvement in the color.
- Gave me sensitive teeth after a period of two months.
- Quite expensive in comparison to other toothpastes.

As you can see there are more cons that pro's. One thing that I really dislike is that my teeth
felt more sensitive when I started using this toothpaste. Therefore I am not satisfied and
I give this toothpaste 2,5 stars.




My facial expression when I found out I spent way too much money on a toothpaste that doesn't even do it's job.

zondag 20 december 2015

Het geheim tot succes.





Laatst heb ik een film gezien die ik echt met je wil delen. Namelijk, The Secret. The Secret gaat eigenlijk over het geheim tot geluk en succes. De film verteld het 'geheim' dat succesvolle filosofen zoals Plato, wetenschappers, politici al jaren kenden maar nooit vertelden. Namelijk: the Law of Attraction.

The Law of Attraction gaat simpelweg om het principe dat de mens alles zelf aantrekt in zijn leven.
Dit klinkt waarschijnlijk een beetje zweverig en vreemd, maar het gaat er eigenlijk om dat jij alles in de handen hebt. Jouw gedachtes bepalen wat jij 'krijgt' in je leven. Als jij negatief in het leven staat en negatief denkt zul je negatieve ervaringen krijgen. Als jij denkt dat je ergens in zult mislukken of falen dan zal dat waarschijnlijk ook gebeuren. Je programmeert jezelf eigenlijk tot falen.


Je moet dus niet al je energie focussen om het negatieve, maar juist het positieve.Als jij in je leven denkt aan wat je wilt en er ook echt naar streeft dan zul je het ook krijgen. Wat jij denkt ben je dus eigenlijk zelf. Om het even duidelijker te maken zal ik het 'geheime proces van visualisatie' uitleggen. Het ask-believe-receive principe:'

1. Ask(vraag)
Denk goed na over alles wat jij in je leven wilt en heb een duidelijk idee van wat jij wilt. Visualiseer
dagelijks over hoe jou leven eruit zou zijn als jij datgene zou hebben. Wees zo gedetailleerd mogelijk
en schrijf het vooral ook op. Deze film en boek verteld dat kwantumfysici zeggen dat wij het universum creëren op basis van onze aandacht en ons bewustzijn. Dus: als jij je focust op iets wat jij wilt en als het ware ervoor gaat leven dan zul je dat ook krijgen. Wat jij dolgraag wilt zal de werkelijkheid worden als jij je er maar op focust.

2. Believe(geloof)
Nu het duidelijk is wat jij wilt moet je er ook echt in geloven. Heb geen doel, maar juist een visie. Geloof dat jouw visie uiteindelijk ook echt waar zal zijn. Heb vertouwen in jezelf. Het kan heel moeilijk zijn om ergens in te geloven wat je nog niet hebt, maar dit is juist waar het omgaat. Je moet er in geloven, want als je er niet in gelooft zal het niet gebeuren. Dit proces kan lang duren, maar het is belangrijk dat je niet opgeeft. Als je opgeeft kom je eigenlijk is een vicieuze cirkel terecht van denken en opgeven en dit wil je juist voorkomen.

De meeste succesvolle en zelfverzekerde mensen hebben het vermogen om zichzelf wijs te maken
dat ze alles kun krijgen wat ze ook maar willen. Zo moet jij ook denken want dan zul je het krijgen.
Een manier om dit te doen is zoals ik al eerder zei, het succes visualiseren. Visualiseer alsof jij al
hebt bereikt wat je wilt. Hoe meer je in je succes zal geloven(bewust en uiteindelijk onbewust niveau)
hoe groter de kans is dat het ook daadwerkelijk zal gebeuren.


3. Ontvangen(receive)
Nu ben je bij de laatste stap aangekomen,het ontvangen. Wat kan helpen bij deze stap om net alsof te doen. Doe alsof je je doel al hebt bereikt en denk na welke gevoelens je erbij zou krijgen. Deze gevoelens zullen je helpen bij de motivatie om je doel te bereiken. Jij hebt alles in de handen en je kan krijgen wat je wilt als je er maar in geloofd.



Bronnen: Google

donderdag 17 december 2015

Wittere tanden door geactiveerde kool? - REVIEW.

Hoi allemaal :-)

Vandaag ga ik de Beverly Hills Formula Perfect White Black Toothpaste reviewen. Ik heb de tandpasta 3 maanden geleden gekocht en sindsdien gebruikte ik de tandpasta vrijwel elke dag. Ik las een tijdje geleden een artikel over deze tandpasta en ik was meteen al enthousiast! Helaas zijn mijn verwachtingen toch niet helemaal uitgekomen..

Deze tandpasta belooft wittere tanden en het verwijderen van koffie-,thee- en wijnaanslag. Het belooft ook dat het bacteriën zal verwijderen die een slechte adem veroorzaken. Verder bevat deze tandpasta 0,31% natriumfluoride(1400 ppm F) en dit zou ervoor moeten zorgen dat je tanden sterk en gezond blijven.

Wat me meteen al opviel aan deze tandpasta was de kleur. De tandpasta is namelijk pikzwart. Tijdens het poetsen veranderd het naar een grijswitte schuim. Op de kleur na verschilt de tandpasta niet zoveel van andere tandpasta's. De tandpasta bevat geactiveerde kool. Dit ingrediënt is ideaal voor het absorberen van tannine vlekken. Tannine vlekken ontstaan door het drinken van thee, koffie en wijn. Roken is ook een van de boosdoeners. Dit veroorzaakt namelijk ook een gele gloed over het tandoppervlak.

Op de doos van de tandpasta staat dat je eigenlijk al na 5 minuten verschil hoort te zien. Dit is niet waar. Ik zag zelfs na 2 weken geen verschil. Ik begon verschil te zien na 1,5 maand en dat verschil was niet erg indrukwekkend. Mijn tanden zien er op dit moment wel wat witter uit, maar ik ben nog steeds niet tevreden. Als ik dit product vergelijk met andere whitening tandpasta's dan is het wel een van de beste. Ik ben namelijk nog geen een whitening tandpasta tegenkomen die echt zijn werk doet. 

Voordelen:
- Ietjes wittere tanden na 1 á 2 maanden.
- Frisse mint smaak na het tandenpoetsen.
- Tanden voelen gelijk schoon aan.

Nadelen:
- Doet niet wat er op de tandpasta staat(na 5 minuten verschil qua kleur.)
- Duurt lang voordat je een kleine verbetering ziet in de kleur,
- Gaf mij gevoelige tanden na een periode van 2 maanden. 
- Vrij duur in vergelijking met andere tandpasta's.

Zoals je ziet zijn er meer nadelen dan voordelen bij deze tandpasta. Een groot nadeel vind ik dat mijn tanden veel gevoeliger zijn dan voordat ik deze tandpasta gebruikte. Ik ben daarom niet tevreden en ik geef dit product als eindcijfer een magere 5,2.





dinsdag 15 december 2015

5 series op netflix die je echt moet zien!

Hoi allemaal :)

Vandaag ga ik eens bloggen over iets totaal anders dan beauty.. Namelijk: series! Ik leef voor series en aangezien de kerstvakantie er bijna aankomt dacht ik: 'Waarom ga ik niets eens bloggen over series!' Dus vandaag ga ik je tips geven over welke series ik de beste vind op netflix.

1. Orphan Black
Orphan Black is zeker mijn favoriete serie. Het is zo complex en heel goed gemaakt. Normaal ben ik niet zo'n grote fan van sci-fi, maar ik vimd Orphan Black is echt geweldig! Ik wil niet verklappen waar het over gaat, maar als je opzoek bent naar een serie met veel OMG-momenten en What the actual fuck-momenten dan raad ik je Orphan Black zeker aan.


2. Sense 8
Sense 8 is ook een sci-fi serie. Ik persoonlijk vind Sense8 een van de meeste orginele serie's ooit. Het gaat eigenlijk over 8 verschillende karakters met elk een heel verschillend leven, maar toch hebben ze met elkaar te maken. Net als Orphan Black is het heel vreemd, maar prachtig gemaakt.

3.  Bates Motel
Bates Motel is een van de donkere serie's op Netflix. Je hebt vast weleens van de film Psycho gehoord. Bates Motel gaat over de tiener versie van Norman Bates in Psycho en hoe hij eigenlijk ontwikkeld tot de levensechte psycho. Ik vind de verhaallijn van deze serie ook heel indrukwekkend en de karakters zijn erg goed uitgewerkt. Als je de film Psycho een goede film vind dan vind je Bates Motel al helemaal goed.



4. Black Mirror
Black Mirror is een soort mini-serie. Elke aflevering heeft een ander verhaal met nieuwe personages en soms zelfs nieuwe 'dimensies'. Wat de afleveringen met elkaar gemeen hebben is dat elke aflevering de duistere kant van moderne technologie en social media laat zien. Deze serie is heel sterk en na elke aflevering stond ik echt perplex

5. Rosemary's baby.
Ook dit is een mini-serie. Deze serie is gebaseerd op het boek: Rosemary's baby en de film. Ik las over deze serie geen goede reviews en ik had dus al eigenlijk lage verwachtingen, maar persoonlijk vond ik deze mini-series echt top. Ik snap de slechte reviews echt niet. Ik vond het erg jammer toen de serie voorbij was en mijn hoop op een vervolg kwam ook niet uit. Als je een beetje van vreemde complotten en verhalen houdt dan raad ik je deze serie echt aan.

zaterdag 12 december 2015

Beautyurbana is weer terug!

Hoi allemaal :-)

Allereerst wil ik me verontschuldigen voor het feit dat mijn blog zo lang on ge-update bleef. Doordat ik het heel erg druk had met school en andere privé redenen besloot ik te stoppen met bloggen. Nu ben ik weer terug, want ik begon het bloggen toch wel te missen.. Ik ben dus van plan om vanaf nu wél regelmatig te bloggen. Het liefst 2-3 keer per week en tijdens vakantie periode's wellicht meer. Ook wil ik graag in het Nederlands blijven bloggen en misschien heel af en toe Engels.


Ik zit er ook aan te denken om mijn blog een nieuw uiterlijk te geven. Dit omdat ik een soort van opnieuw wil beginnen. Mijn blog blijft natuurlijk wel over beauty gaan maar ik wil me meer verdiepen in andere dingen.


Nou, ik hoop dat mijn plotselinge verdwening vergeven kan worden en tot ziens :D


blogger template by lovebird