zaterdag 29 maart 2014

Tips voor vroeg opstaan!

Vroeg opstaan.. Voor veel mensen is dit heel moeilijk, inclusief mijzelf. Toch heb ik een paar trucjes ontdekt die mij geholpen hebben met vroeg opstaan. Wil je meer weten? Lees dan gauw verder!

Tip 1: Eerder slapen..
Dit spreekt toch wel voor zich. Hoe eerder je slaapt, hoe makkelijker het is om vroeg op te staan. Ik sliep vroeger altijd rond 11/12 uur en ik moest de volgende dag weer om 6 uur opstaan. Op school was ik dan ook doodmoe en kon ik me totaal niet concentreren. Daarom raad ik jullie echt aan om eerder te slapen, al is die o zo leuke serie op tv.

Tip 2: Een of twee glazen water drinken voordat je gaat slapen.
Drink een vol glas water en ga dan slapen. De volgende dag moet je waarschijnlijk naar de wc en dan moet je wel opstaan. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar voor mij werkte het wel! :)

Tip 3: Een irritant klinkende wekker.
Zorg dat je een heel irritant klinkende wekker hebt. Dit zorgt ervoor dat als de wekker afgaat je zo snel mogelijk de wekker wilt uitzetten.

Tip 4: Je mobiel/wekker verderop zetten.
Dit werkt het best met combinatie van tip 3. Zet bijvoorbeeld je wekker in de andere kant van je kamer en zorg dat het een irritant geluid geeft. Dan moet je dus de andere kant oplopen om hem uit te zetten. Geloof me, dit werkt echt!

5. Daglicht.
Zorg dat er op z'n minst een beetje daglicht in je kamer kan. Dit is in de winter natuurlijk moeilijk, maar er bestaan speciale wake-up lights die je kan aanschaffen als er dus geen daglicht in je kamer kan.

Uiteindelijk werkt vroeg slapen vaak het best. Dit lijkt misschien lastig, maar na een aantal weken ben je er zo aan gewend! Die o zo leuke serie kan je natuurlijk ook een andere keer kijken. :)





Bronnen: Google(foto)

maandag 24 maart 2014

Beauty tips!

1. Je haar wassen met koud water.
Heb je vaak last van pluizig en/dof haar? Dan kan je haar wassen met koud haar best helpen! Je haar met koud haar wassen zorgt ervoor dat je haar schubben dicht gaan. Het resultaat? Veel minder pluiziger haar! Je haar wassen met ijskoud water is natuurlijk niet goed. Ga daarom voor lauw water.

2. Castor olie in je haar/wimpers doen!
Castor olie bevorderd de haargroei en als je last van haaruitval hebt of gewoon langer haar wilt kan castor olie daar dus voor zorgen. Je kan ook proberen castor olie op je wimpers te doen voor langere wimpers. Onthoud wel dat caster olie geen wondermiddel is en dat het natuurlijk wel tijd nodig heeft om enige verandering te zien.

3. Haar verven met henna!
Verf jij je haar vaak? Gebruik je dan chemische haarverf? Dan raad ik je sterk aan om in plaats van haarverf henna te gebruiken! Henna is een natuurlijk middel dat ook nog eens goed voor je haar is. Hier heb ik een artikel over als je meer informatie erover wilt.



4. De Curly Hair Methode voor iedereen met krullend haar!
Dit raad ik vooral aan als je pluizig krullend haar hebt. Wat je doet is je wast je haar met conditioner zonder siliconen en sulfaten. Siliconen en sulfaten schijnen namelijk de oorzaak te zijn van pluizig haar. Ik heb deze methode uitgeprobeerd en bij mij werkte het best goed. Mijn haar zag er een stuk minder pluiziger uit! Ook hier heb ik een artikel over. :)

5. Aspirine op je puistjes doen.
Heb je een puistje? Meng dan aspirine met wat water en doe het op je puistje. Laat het daarna voor 1 á twee uurtjes zitten. De stof acetylsalicylzuur zorgt ervoor dat je dode huidcellen worden verwijderd. Hierdoor zal je huid na deze behandeling er stralender uitzien. Let op! Gebruik GEEN paracetamol, alleen aspirine. Onthoud ook dat dit geen gezichtsmasker is. Doe het daarom alleen op je puistjes!

6. DIY gezichtsmaskers!
Heb je last van een onzuivere huid, maar geen zin om allemaal dure goedjes te kopen? Maak dan eens een middag vrij en maak zelf gezichtsmaskertjes! Inspiratie nodig? Lees dan mijn (Engelse) artikel door over hoe je zelf gezichtsmaskertjes kan maken voor je eigen huidtype.'


Bronnen: Google(foto's)

zaterdag 22 maart 2014

Maybelline Dream Fresh BB Cream - Review!

Hoi allemaal!
Vandaag ga ik de Maybelline Dream Fresh BB Cream reviewen. Ik heb deze BB cream gekocht voor €9,99. Ik had hele goede reviews erover gelezen dus daarom besloot ik om deze BB cream te kopen.

Hier zie je een foto van de voorkant & de achterkant van deze BB cream.
Ik heb deze BB cream gekocht in de kleur 'Dark'(de een-na donkerste kleur.) Achteraf bleek deze kleur toch niet mijn juiste kleur te zijn. Ondanks de kleur vind ik deze BB cream toch best goed! Het dekt namelijk best goed en vervaagt mijn onzuiverheden + deze BB cream hydrateert de huid. Verder voelt het niet alsof je iets op je huid hebt aangezien er geen zware bestandsdelen erin zitten. Het fijne aan deze BB cream is dat er ook nog is SPF 30 erin zit!


Hier zie je een before and after picture. Mijn huid heeft een wat meer gelige ondertoon en daarom is deze BB cream niet echt geschikt voor mij, aangezien de kleur toch niet mijn juiste kleur is. Dat de kleur dus niet mijn juiste kleur is, is een minpunt maar verder geef ik deze BB cream een 8!

Ik raad deze BB cream dus zeker aan! Let er wel op dat je niet mijn fout maakt en wel de juiste kleur kiest! :)

zaterdag 15 maart 2014

Gliss Kur Asia Straight - Review!

Hoi allemaal,
Vandaag schrijf ik over een shampoo & conditioner die beloven om je haar langdurig steiler te maken(zonder föhn, stijltang etc.) Ik heb zelf extreem krullend haar en het leek me wel leuk om deze shampoo en conditioner uit te proberen. Werkte het..? Totaal niet..
Zoals ik dus al zei: mijn haar is extreem krullend. Met extreem krullend bedoel ik ook echt het krullendste van het krullendste. Mijn haar is ook heeeél erg pluizig. Af en toe stijl ik mijn haar, maar aangezien mijn haar zo krullend is moet ik mijn haar wel stijlen op de hoogste stand. Dat beschadigd natuurlijk je haar en daarom wilde ik dus zo graag de Asia Straight lijn uitproberen...

Dit is dus hoe krullend mijn haar wel niet is. Zoals je ziet is mijn haar boven veel krullender dan onder. Boven is mijn haar ook vaak wat pluiziger(op deze foto heb ik mijn haar met normale shampoo en conditioner gewassen.)

De Asia Straight heeft helemaal niks voor mij gedaan. Het was om eerlijk te zijn gewoon geldverspilling. Mijn haar zag er na het wassen eigenlijk gewoon hetzelfde eruit als op de foto. Een ding wat ook heel raar was is dat mijn haar na het wassen er veel droger uitzag en droger aanvoelde.. Raad ik dit product aan? Absoluut niet. Het is gewoon geldverspilling en mijn haar zag er niet eens een beetje steiler uit..

zondag 9 maart 2014

Het verschil tussen bb cream & cc cream

Wat is het verschil tussen BB cream en CC cream? BB cream staat voor blemish balm. BB cream is een soort licht dekkende foundation die je huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals de zon. Verder geeft BB cream je huid ook wat hydratatie en camoufleert je oneffenheden. CC cream staat voor Colour Correcting. CC cream corrigeert je huidskleur en zorgt er bijvoorbeeld voor dat je huid er wat minder rood eruit ziet. CC cream is dus meer geschikt als je je je huidskleur wat egaler wilt
BB cream:
  • Geeft je huid dekking
  • Camoufleert je oneffenheden
  • Hydrateert je huid
  • Bescherm je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf.
CC cream:
  • Corrigeert je huidskleur
  • Hydrateert je huid
  • Vaak beschermt het ook je huid.
Het verschil is dus eigenlijk dat BB cream ook als een lichte foundation werkt(het geeft je huid dekking) en CC cream corrigeert je huidskleur(bijvoorbeeld je huidskleur er dus minder rood eruit laten zien) en zorgt er dus voor dat je huidskleur wat egaler eruitziet.


Bronnen: Google(foto)

zaterdag 8 maart 2014

Organics Root Stimulator Hair Mayonnaise - Review!(Dutch)

Hoi allemaal!
Vandaag ga ik een review doen over de Organics Root Stimulator Hair Mayonnaise. Dit is een soort haarmasker waar hele goede reviews over zijn. Ik besloot dus om dit haarmasker te kopen bij de afrowinkel voor €8,45. Ik heb het maar 3/4 keer gebruikt en toch is dit zeker een van mijn favoriete 
haarmaskers.Waarom? Dat ga ik vertellen in deze review! :)
Deze haar mayonaise voelt om eerlijk te zijn gewoon als echte mayonaise. De haar mayonaise heeft wel een sterke, maar lekkere geur. Dit haarmasker werkt vooral heel goed als je beschadigd/droog haar hebt. Mijn haar is niet in z'n gezondste staat dus daarom wilde ik dit product ook dolgraag uitproberen. Telkens als ik dit product eruit was voelt mijn haar echt heerlijk. Ik raad je aan om dit product te gebruiken als je je haar bijvoorbeeld hebt gebleekt, gepermanent etc. Ik zou het niet te vaak gebruiken aangezien je dan teveel van het goede krijgt en dat is natuurlijk ook weer niet goed :).

Dus.. Hoe gebruik je dit haarmasker? Eerst was je je haar met shampoo en daarna verdeel je de haar mayonaise over je haar. Je laat dit voor 15 minuten inwerken en daarna spoel je het uit. Het is dus een heel simpel proces :). Daarna style je je haar zoals je dat normaal gesproken doet. Mijn haar voelt erna echt zijdezacht aan en het ziet er ook gewoon wat beter uit. Een ding wat ik ook fijn is dat er best veel in een pot zit. De pot is ook niet zo heel duur gezien hoeveel er allemaal wel niet in zit. Daarom geef ik dit product echt een 9 aangezien dit echt een van de beste haarmaskers is die ik ooit heb geprobeerd!
Bronnen: Google(foto's)

zaterdag 1 maart 2014

Jamaican Black Caster Oil - Translated to English

Jamaican Black Castor Oil .. You've probably heard about it .. But what is it? And what are its benefits? ..

Jamaican black castor oil is basically an oil(obviously! :p), but Jamaican black castor oil is a very special oil. Jamaican black castor oil is known for its calming properties. Jamaican black castor oil makes your skin very soft and protects your skin. Sounds great, right?


Jamaican Black Castor oil also promotes hair growth. There are several stories out there about the fact that Jamaican black castor oil can make your hair and even eyelashes/eyebrows longer and thicker! This oil is also very good if you suffer from hair loss/hair breakage or if you just want longer hair. But you obviously need to keep in mind that this oil can not make your hair grow 10 inches overnight. This process takes some time



This is a before and after picture of a girl who suffered from hair loss. As you might can tell, Jamaican black castor oil definitely worked for her!


So.. Where do you buy this oil? You can buy jamaican black oil at indian grocery stores or even online! Keep in mind that if you want to buy jamaican black castor oil, make sure that you buy a 100% pure jamaican black castor oil!

This was my translated article to English! I hope i helped you guys out! 

See you next time! :)

Sources: Google(picture)

Is beschadigd haar te herstellen zonder te knippen?

Is beschadigd haar te herstellen zonder te knippen? Deze vraag vroeg ik me af, vooral toen mijn zelf haar beschadigd was. Het antwoord? Ja.. en nee..

Ten eerste ligt het eraan wat voor beschadiging je haar heeft opgelopen. Heb jij je haar veel geverfd of  is je haar beschadigd door de hitte van de stijltang? Geverfd(vooral geblondeerd haar kan je heel moeilijk herstellen zonder het te knippen, maar haar dat beschadigd is door de hitte is ook vrij moeilijk te herstellen. 

Heb je gespleten puntjes? Dan staat er niks anders op dan je gespleten punten eraf te knippen, want gespleten punten kan je niet pemanent herstellen. Er zijn wel allerlei shampoo's en conditioners die beloven om je gespleten punten te herstellen, maar het enige dat wordt gedaan is dat je gespleten punten als het ware aan elkaar worden 'gelijmd'. Het lijkt er misschien wel op dat je haar op magische wijze weer gezond is, maar eigenlijk is dat niet zo. Dus.. Heb je gespleten punten? Knip ze er dan af, want dat is toch wel de beste manier.


Voelt je haar gewoon droog aan? Dan raad ik je aan om je haar te verwennen met oliën en haarmaskers. Argan olie schijnt wonderen te doen voor droog haar. Verder kan olijf olie en/of kokos olie ook goed helpen tegen de droogte van je haar! Een goed maar duur haarmasker is de Macadamia natural oil deep repair masque. Dit masker heeft mijn haar goed geholpen en daarom raad ik dit masker heel erg aan!

Is je haar geverfd of beschadigd door hitte(föhn, stijltang, krultang etc.) Dan raad ik je aan om veel haarmaskers te gebruiken. Wat ook heel goed kan helpen is oliën mixen en je eigen haarmasker te maken. Ik heb hier een artikel over dus als je wilt kan je dat artikel lezen. Het beste is om met het haarmasker te slapen en dan de volgende dag het eraf te wassen. Als je dit regelmatig doet kan dit je haar echt heel goed helpen.


Verder is het natuurlijk ook belangrijk om verdere beschadiging te voorkomen door niet teveel hitte te gebruiken op je haar, je haar niet zo vaak verven(als je je haar toch wilt verven een natuurlijk middel gebruiken zoals henna), je haar zo min mogelijk permanenten, relaxen etc.
Dus.. Is beschadigd haar te herstellen? Ja, maar het beste middel dat werkt is toch de schaar.

Het wondermiddel voor beschadigd haar genaamd... de schaar
Bronnen: Google(foto's)

maandag 24 februari 2014

Outfit Of The Day!


Today i wore this Céline sweater that i bought online since I didn't really feel like dressing up :p. I combined this big over sized sweater with a nice pair of blue jeans that I bought in London. I really like this sweater since is so comfy, but it still looks quite nice. It's also a very warm sweater which i definitely like!


P.S If you guys have any suggestions of what kinds of blog posts I can write on Monday, please tell me! I really want to know your opinion :)

See you next time!

zaterdag 22 februari 2014

Jamaican black castor oil - Wat is het?

Jamaican Black Castor Oil.. Je hebt er vast wel eens over gehoord.. Maar wat is het? En wat zijn de voordelen ervan..?

Jamaican black castor oil is eigenlijk gewoon een olie(DUH!), maar jamaican black castor olie is een hele speciale olie. Jamaican black castor oil  is namelijk bekend om zijn kalmerende eigenschappen. Jamaican black castor oil maakt je huid namelijk heel zacht en beschermd je huid tegen schadelijke stoffen. Klinkt ideaal, of niet soms?
Verder bevordert deze olie ook de haargroei. Er zijn al vele verhalen dat jamaican black castor oil je haar en ook wimperharen/wenkbrauwharen er voller kan laten uitziet, ze langer maakt etc. Ook is jamaican black castor oil ideaal als je last hebt van haaruitval of als je gewoon langer haar wilt. Deze olie is natuurlijk geen wondermiddel dat je haar s'nachts meters lang maakt, nee.. Dit heeft tijd nodig.

Jamaican black castor oil is ook heel goed als je last hebt van haarbreuk of als je haar gewoon droog is. Het fijne aan deze olie is dat deze olie werkt voor elk haartype. Heb je nou stijl haar of dik krullend haar? Castor olie zal werken voor elk soort haar. :)

Hier zie je een before and after picture van een meisje dat haaruitval had. Zoals je ziet heeft ze na een maand al een stuk meer haar! :)
 
Goed..  Waar kan je deze olie kopen? Ik koop deze olie altijd bij een toko of bij een afro winkel. Een winkel die caster olie verkoopt is de African Indian Market in Den Haag. Let er wel op als je castor olie wilt kopen dat je ook echt 100% pure jamaican black castor oil koopt!


Bronnen(sources): foto's: google




maandag 17 februari 2014

Quote Monday #10 -LAST ONE-









This is probably going to be the last quote Monday. I'm going to try some new things on Monday like: outfit of the day, regular articles and so on.

See you next time! :)

zondag 16 februari 2014

DIY - Face masks!

Hi everyone,
So.. Do you have some time off and you want to pamper yourself with a nice face mask, but you don't want to buy extremely expensive facial masks? Then this article is the right one for you!

1. Banana mask:
Suitable for: oily skin
What you'll need: 1 banana(a ripe one), 1 teaspoon of honey and a lime
Preparation: mix the banana and honey together, apply a few drops of the lime Apply it for 15 minutes on your face. Make sure that you clean your face before applying this facial mask


2. Avocado mask:
Suitable for: dry skin
What you'll need: half an avocado and a bit of honey(something like 1-2 teaspoons)
Preparation: m
ash the avocado in a bowl and stir in the honey through. Apply this mask on your face and let it sit for 10 minutes. 


3. Carrot mask:
Suitable for: skin with a lot of blemishes
What you'll need: 2 carrots, 2 teaspoons of honey
Preparation: Cook the carrots and when they are done, mash them. Mix it with some honey and if you like the temperature then apply the mask on your face(let it sit for 15 minutes). Wash it off with cold water.


4. Honey and yogurt mask:
Suitable for: normal skin
What you'll need: one teaspoon of honey with a bit of yogurt.

Preparation: Do the honey in a bowl and mix it with some yogurt. After you're done apply this on your face and let it sit for 15, then face it off.

5. Yogurt Mask:
Suitable for: sensitive or (sun)burned skin.
What you'll need: 1 cup of cold yogurt, half a cup of oatmeal.
Preparation: Put the ingredients together and mix it. Rub it on your face and leave it for 15 minutes.



Sources: Google

zaterdag 15 februari 2014

Je haar verven zonder chemicalien? -DUTCH-

Je haar verven zonder chemicalien? Kan dat echt?! Dat dacht ik dus ook toen ik hier voor het eerst over hoorde. Ja, het kan echt! Het wondermiddeltje wordt henna genoemd.

Wat is henna?
Henna komt van de plant lawsonia inermis. Dit is een plant die groeit in Afrika en Azie. Henna is dus eigenlijk een natuurlijk poeder. Als je henna op je huid/haar(JA! Je kan henna ook op je huid gebruiken) smeert krijgt je huid/haar een roodachtige/oranje kleur. Let er wel op dat als je henna op je haar aanbrengt, het er als het ware uit moet groeien. Henna is dus eigenlijk permanent.

Is henna beschadigend voor het haar?

Nee henna is niet beschadigd voor het haar, aangezien henna gewoon van een natuurlijke plant komt. Zwarte henna oftewel, henna dat vol zit met chemicaliën kan wel schadelijk zijn voor het haar en zowel de huid. Daarom moet je goed passen als je henna koopt en echt 100% pure henna kopen. Er zijn veel horrorverhalen over zwarte henna dus pas er echt mee op!

Welke kleur wordt je haar als je henna aanbrengt op je haar?
Je haar kan van oranje tot donkerrood worden(het licht eraan wat je haarkleur is) als je zelf nou heel donker haar hebt(zwart haar) dan zal je haar waarschijnlijk zwart met een rode gloed worden, heb je blond haar dan zal je haar waarschijnlijk een oranje gloed hebben.

Maakt henna je haar lichter?
Nee, dit is niet mogelijk. Henna is geen echte verf en kan je haar daarom niet lichter maken.

Maakt henna je haar donkerder?
Dit zou best wel kunnen! Vaak krijg je wel een oranje tot donkerrode gloed. Er zijn wel een aantal trucjes om henna donkerder te maken(bijvoorbeeld henna te mengen met indigo of zwarte koffie)

Hoe gebruik je henna?
Stap 1: Doe de henna in de kom en meng het met kokend heet water. Zorg ervoor dat de henna niet te dun is. Het moet er ongeveer zo uit zien:


Zo moet de henna eruit zien als je het hebt gemengd met kokend heet water.
Dit is eigenlijk de basis. Je kan er nog van alles in doen zoals:
Koffie: dit maakt de henna donkerder en geeft het meer een bruine gloed ipv een oranje/rode gloed.
Indigo: dit maakt je haar ook donkerder.
Citroen: dit zorgt ervoor dat de kleur beter pakt.
Kokosolie: dit zorgt ervoor dat je haar zachter aanvoelt.
Conditioner: zorgt er ook voor dat je haar wat zachter aanvoelt.

Dit was mijn artikel over henna. Ik hoop dat ik jullie heb geholpen en als er vragen zijn laat het dan maar horen!

Tot de volgende keer!

zaterdag 8 februari 2014

Mijn ervaring met haaruitval -DUTCH-

Hoi allemaal,
Weer een Nederlands artikel.. Ik ga denk ik eens in de week een artikel in het Nederlands plaatsen omdat ik denk dat mijn meeste blog viewers toch uit Nederland komen. Dit artikel gaat over haaruitval(over mijn ervaring ermee) en ik denk er ook over om een artikel te schrijven over tips als je worstelt met haaruitval en/of haar breuk(wat ik ook veel last van had!)

Goed, laten we bij het begin beginnen.. Een aantal maanden geleden begon ik te merken dat opeens veel meer haartjes uitvielen. Ik verloor altijd al best wel veel haar op een dag, maar nu merkte ik echt dat het extreem was. By the way, ik heb sterk krullend haar. Als ik dus mijn haar kam verlies ik best wel wat haar, maar rond die tijd verloor ik echt heel veel haar. Ik dacht er eerst niks van en besloot er maar niets mee te doen. Weken vlogen voorbij en het werd steeds erger. Nu werd ik toch wel wat wantrouwig. Ik besloot daarom om op internet wat op te zoeken. Op internet stond dat 50 tot 100 haartjes op een dag verliezen hartstikke normaal was. Ik had nooit echt de haartjes die ik verloor geteld en ik besloot om gewoon niets te doen.


Weken passeerden en nu ging het van kwaad tot erger. Ik kon gewoon met mijn hand langs mijn haren gaan en er vlogen gewoon 10 haartjes uit mijn haar(zonder aan mijn haar te trekken!) Ik begon ook te merken dat mijn haar een heel stuk dunner was. Mijn volle bos was verandert tot een miezerig klein stukje haar. Ik besloot het aan mijn moeder te vertellen. Mijn moeder heeft zelf fijn, licht golvend haar. Zij vond het allemaal best raar en we besloten om naar de dokter te gaan. Ik deed wat bloedonderzoeken en er kwam niets uit. Ik vroeg me nu heel erg af wat er nou aan de hand was. Ik besloot om weer wat research op internet te doen en ik kwam op een artikel over een meisje dat zelf heel dun haar had en dat caster olie haar haar had omgetoverd tot volumineus haar. Ik besloot dus om naar de afro winkel te gaan en een potje Jamaican Caster Oil te kopen.

De caster olie deed ik een keer per week in mijn haar. Ik sliep er de hele nacht ermee en ik waste het er de volgende ochtend uit. Na een tijdje merkte ik dat mijn haar wel iets dikker aanvoelde, maar ik verloor nog steeds wel wat haartjes. Ik besloot daarom om weer naar de dokter te gaan. Na een aantal weken kwamen we achter de oorzaak van mijn extreme haaruitval.. Een tekort aan vitamine B12.

Ik was die tijd al een dik halfjaar pescotarier. Ik at dus geen vlees maar, ik at wel kaas, eieren etc(al at ik er wel weinig van.) Ik wist niet echt dat als je geen vlees at, dat je voedingstoffen miste. Ik nam dus geen extra vitamines etc. Dit was dus de oorzaak van mijn haarverlies, mijn tekort aan vitamines(vooral de vitamine b12)

Ik besloot dus om vitamines te slikken. Dit hielp op lange termijn enorm. Verder ging ik gewoon door met mijn wekelijkse caster olie masker. Mijn haar is nu wel al een stuk dikker, waar ik heel blij om ben. Ook is het een stuk langer! Ik had gehoord dat caster olie ook de haargroei bevorderd dus misschien komt het wel daardoor? Ik heb nog steeds wel plekjes om mijn hoofd waar het haar wat dunner is, maar dat gaat ook wel wat beter. Wat heb ik door deze ervaring geleerd? Vergeet nooit je vitamines te slikken! :-)



blogger template by lovebird